Equine Assisted Coaching, de methodiek

Ervaringsgericht leren
De ervaring en de beleving van de coachee staan centraal. De equine assisted coach faciliteert het leerproces door steeds te proberen die leerervaring aan te bieden die de coachee in de gelegenheid stelt te leren wat nodig is. Door ervaringsgericht leren, en zeker in de emotionele veiligheid van een paard, komen we als vanzelf bij wat we voelen (ervaren). Daar vinden we de informatie die we uit het hoofd (woorden) maar niet kregen.

Metaforen
Equine assisted coaching werkt met metaforen. De interactie met een paard en de activiteiten die de coach aanbiedt, bieden metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het dagelijkse leven. Deze metaforen maken inzichtelijk hoe wat hier tijdens de sessie gebeurt, zich vertaalt naar het dagelijkse leven.

Oplossingsgericht
Equine assisted coaching is een oplossingsgerichte methode. We richten ons in de sessie niet zozeer op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de coachvraag, maar vooral op hoe dat in het hier en nu van invloed is en wat de coachee daar in de toekomst mee wil. Het uitgangspunt van equine assisted coaching is dat de coachee de oplossing voor zijn of haar coachvragen zélf in zich heeft. We stellen dan ook geen diagnoses en maken geen plan van aanpak.

Open houding
De equine assisted coach werkt vanuit een open houding. Uitgangspunt is dat de coachee zelf de oplossing voor zijn of haar coachvraag (bewust of onbewust) in zich heeft en fysiek en mentaal voldoende gezond is om het veranderproces dat tot de oplossing leidt te kunnen dragen. De coach werkt vanuit een open houding: gelijkwaardigheid en totale aanvaarding zonder oordeel.

Cliëntgericht en non-directief
Het inzicht van de cliënt in zichzelf staat centraal. De rol van de coach is faciliterend en non-directief (zonder een vastgestelde richting op te leggen).

Met beide benen op de grond
Equine assisted coachsessies kenmerken zich door activiteiten die plaatsvinden op de grond: naast en nooit op het paard. Hier is voor gekozen omdat we het belangrijk vinden dat het paard zich onbelemmerd kan bewegen, de mogelijkheid heeft uit het proces te stappen en zoveel mogelijk zichzelf kan zijn.methodiek

Annendal 3, 4761 LK Zevenbergen, 06-24 77 63 89, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.kirstys-coaching.nl